Love life and life will love you back. Love people and they will love you back

Wednesday, January 12, 2011

Nape tencing kat situuuuuu!!!!!!!!!!

"eeee!!!! Yang..nape dia tencing kt situ"
"larrr..ingatkan ade paip kat tiang tu"

Dpt tgkp tak dialog kt atas tu? ok dialog saye dgn En.Buah Hati
Al kesahnye kitorang baru balik dari Kajang petang semalam
Then singgah pusing2 Melaka kejap..saje nk cuci mate
Jadi kitorang decide nak g kedai Deco area MITC memandangkan En.Buah Hati ni 'Gile Pinggan Unik' kt KK Home Deco..
Sebelum singgah KK Home Deco (konon nk deco dlm cabinet dapur la)
Saye ajak singgah 1 kedai Deco kt area2 situ jugak
Tapi xde ape yg menarik sampai la saya keluar dari kedai tersbut untuk ke kedai Deco yg berikutnya
Dengan perasaan riang ria nk ke kereta saye tibe-tibe

"B!!!!! budak tu!!!"
"eeee!!!! Yang..nape dia tencing kt situ"
"larrr..ingatkan ade paip kat tiang tu"

haaaaa..nk tau?? ada sorang budak laki kecik (muka mcm nakal) tgh tencing kt tiang
depan kreta saye!!!
bila saye tgk dia, dia senyum2 malu (agaknye sebab saye nampak dia 'punya' kot, siap leh nyorok di 'punya' blkg tiang..haha)
so kitorang masuk jela dlm kreta..masa dlm kreta tu la baru kitorang nmpk mak budak tu (agak jauh dari anaknye)
tgh tggu anak dia abes tencing depan kreta saya!!!
OMG!!! xde sivik sungguh ajar anak mcm tu
ape la salah kalau mak nye tanya orang dalam kedai Deco tu toilet kt mane..
kalau dah x tahan sgt, blkg parking tu ade tempat terceruk sikit
pegi la tencing kt situ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

lepas tu mak cik tu siap boleh biarkan anak dia berlari-lari depan kedai Deco dalam keadaan
tidak memakai seluar..saye ulang TIDAK MEMAKAI SELUAR!
sambil memandang ke arah kami berdua dengan senyum nakal!

Ngape la dibiarkan anak mcm tu? mcm tu ke nak didik anak?
Ape salah nye dia tegur ke, marah sikit ke perangai anak dia tu..ini tak..dia tengok je

Nanti anak berak dalam seluar masa kt sekolah, cikgu jugak yang mak bapak marahkan
Mule la ckp
"Cikgu tak buat kerja!"
"Cikgu tak pandai didik ank saye!"
"Kenapa cikgu biar anak saye berak dalam seluar!"
Walhal..pendidikan awal bermuala dari rumah..iaitu dari ibu bapa sendiri
Kalau dah anak merengek nak tencing, mak boleh suruh tencing balik tiang bangunan (arghhhhh!!!!!!!!! depan kreta aku!!!!!!!!!) mcm mane cikgu nk didik pulak??
budak tu nanti akan jawab mcm ni
"aritu nak tencing, mak saya suruh tencing je balik tiang..mak x marah, nape cikgu nk marah pulak?"

hah..nk jwb ape?? pk la weiiii..

*** kucing saye pun x pernah tencing merata walau bawak g mane2..sedangkan nk muntah pun dia berlari cari toilet!! (manusia VS haiwan)



No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails